ötszázhatvankettedik

2011.07.02. 16:45

van jó hírem, meg rossz is.

tegnap volt két hete, hogy megnyitott a másik kafé. még nem olyan otthonos, mint az elsőszámú, de abszolút a kistestvére, szó szerint, mert minden kisebb odaát, a pult is, a raktár is,  vendégtér is, de idővel megszokjuk mi is, a vendégek is. de azért nekem mindig az elsőszámú marad az a hely, amit annyira szeretek, és annyira a magaménak érzek.

ez volt a jó hír része. a rossz repüléssel kapcsolatos: valamiért ránkszállt a légügyi hatóság, és elkezdtek hiányos jogszabályokra hivatkozva össze-vissza büntetgetni. nem megyek most bele, hogy miért, ha valakit érdekel, annak elmesélem, nem mondom, hogy szívesen, mert nem egy felemelő téma. de a helyzet jelenleg sajnos az, hogy vagy nem repülünk magyarországon (és ez vonatkozik a motoros és sima siklóernyőkre, és a motoros és sima sárkányrepülőkre is) reporvosi nélkül (ami természetesen jó drága) és a hatóság által kiadott műszaki engedély nélkül (ami nemhogy drága, hanem konkrétan horrorisztikus az összege). siralmas, ami ebben az országban folyik a siklórepüléssel kapcsolatban. nem bántunk senkit, nem szennyezzük a környezetet, világszínvonalú a képzési rendszerünk, felügyelt és szabályozott keretek között repülünk, de még ez sem elég. 

július végén világbajnokságunk lesz. jelenleg (ha nem fizetek egy rakás pénzt a hatóságnak, vagyis állambácsinak) az országhatárok között nincs lehetőségünk felkészülni rá. miközben EZT az országot megyünk "büszkén" képviselni, ami úgy tűnik nem kér belőle. ha nem fektettünk volna már rengeteg pénzt és energiát a versenyzésbe és magába a siklórepülésbe, és nem buknám el vele a válogatottságomat, kiigazolnék egy külföldi klubhoz, és akkor simán repülhetnék itthon is. de már nincs is kedvem itthonnak nevezni ezt a helyet, mert mindenhol máshol tárt karokkal fogadnak, ha repülni megyek, csak itt nem. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hebron.blog.hu/api/trackback/id/tr883032851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdú 2011.07.03. 16:54:56

Ne aggódj, megoldódik előbb-utóbb! Kavarják a szart egyesek, de nem mehet így örökké... Az "itthonról": ennek semmi köze ahhoz, hogy egyes emberek önző ambíciói összetalálkoztak mások szűklátókörűségével. És mindenekelőtt azt gondolom, hogy épp ezért fogtok végül ti felülkerekedni: mert mindazért, amit eddig tettetek és képviseltetek, ti vagytok az "itthon", nem pedig ők...

Panzer 2011.07.03. 18:42:44

Ha valoban igazsagtalan es/vagy ostoba a hatosag eljarasa, akkor a megfejtes a nyilvanossag.
Cikk kell az ugyrol mondjuk az indexre.

Az kezdetnek jo - onnan pedig mar szokott alakulni a dolog.
(Tartalek lehetosegkent szponzort is konnyebb ugy szerezni, ha tudnak rolatok)

kerikak 2011.07.04. 12:54:04

nekem tetszett a kistestvér :))
a másik meg hát nem jó hír :((

Rebelde 2011.07.13. 14:55:56

sajnálom, de bízom benne, hogy leszállnak rólatok, illetve lesz valami kompromisszumos megoldás
süti beállítások módosítása