kétszázhetedik

2008.09.19. 08:53

MINDEN BRINGÁSNAK:

szeptember 22-én, hétfőn lesz az autómentes nap. ennek örömére critical mass lesz, de nem biciklis felvonulás, hanem biciklis közlekedés, ugyanis most nem lesz útlezárás. 18.30kor van az indulás a hősök terén, a cél a moszkva. fontos, hogy betartsuk a kresz szabályait, bár nekem vannak fenntartásaim a dologgal kapcsolatban...

az egy dolog, hogy autómentes nap, de szerintem necces egy ilyen rendezvényt hétköznapra tenni, még akkor is, ha este van. a városban amúgy is teljes a káosz, és nem hiszem, hogy olyan nagy hatással lenne a kocsival közlekedőkre egy autómentes nap. sajnos azt hiszem elhanyagolható mennyiségű ember fogja emiatt otthon hagyni a kényelmes auótját, ráadásul akárhogy nézzük, és akármennyire is nem ellenség az autós, az autósok nagy részének akkor is ellenség a bringás. és nagyon nehéz egy ekkora tömeget koordinálni útlezárás nélkül, még akkor is, ha nyilvánvalóan most nem leszünk annyian, mint egy vasárnapi, napsütéses critical massen. és ne feljtsük el, hogy nem csak autók közlekednek a városban, hanem mindenféle tömegközlekedési eszközök is, akiknek szintén útbalehetünk, ha nem közlekedünk normálisan.

ezért (is) nagyon fontos, hogy tartsuk be a kresz szabályait, és próbáljunk meg minél kisebb káoszt okozni az amúgy is egy merő dugó belvárosban. de azért gyertek, gyertek, csak előbb olvassátok át a szervezők kéréseit itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hebron.blog.hu/api/trackback/id/tr33670905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szerinted 2008.09.19. 17:45:52

Köszönet a tömegközlekedők nevében! Kockacukor! :)

dex.ion 2008.09.20. 09:51:19

nagyon radikális véleményem van ebben a kérdésben...nekem sem ellenség a bringás, de hosszú évek tömegközlekedési és autózási tapasztalatával azt mondom, a kétkerék nem pestre való. na.

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.09.20. 22:17:56

pont azért küzdünk, hogy pestre való legyen. egyébként én meg azt mondom (ennyi) autó sem pestre való...

dex.ion 2008.09.22. 16:28:03

ezt most kicsit úgy értelmezem, mintha a többségnek (autósok) kéne a kisebbséghez (bringások) alkalmazkodnia, és hülyén nézek:)
egyébként, ahol én lakom, ott marha nagy részen ki van építva és fel van festve a bicikliút, de átlagosan havonta 1-2-t még így is el szoktak baszni.

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.09.22. 16:40:02

nem így értettem. szerintem mindenkinek kell alkalmazkodni, bringásnak, autósnak egyaránt. ha egy bicikliúton ütnek el valakit, az viszont egyértelműen az autós hibája. ugyanis elsőbbséget kell adni. kivéve ha van a bringásnak mackósajtos táblája ugyebár, de az nagyon kevés helyen van.

szóval én nem azt mondom, hogy a bringások angyalok, azt mondom, hogy én igyekszem normálisan közlekedni bringával (autóval és gyalog is egyébként). de jó lenne, ha az autósok is igyekeznének normálisan közlekedni (tisztelet a kivételnek, aki megpróbálja).

dex.ion 2008.09.22. 20:41:58

"kivéve ha van a bringásnak mackósajtos táblája ugyebár, de az nagyon kevés helyen van."

bizony, fel is van festve nekik. de mennek mint az állatok. sajnos úgy veszem észre sokszor, h a cangások meg vannak győződve róla, h a kocsival is úgy lehet megállni, mint biciklivel.
kurva nagy tévedés.
ettől függetlenül, abban egyetértek, h mindkét oldalnak nyitnia kéne.
süti beállítások módosítása