négyszázhetvenhatodik

2010.01.31. 20:16

anya soha nem piszkált azzal, hogy mikor megyek már férjhez és mikor lesz már unokája. persze néha volt egy-két elejtett célzás (eltettem a mesekönyveket az unokáknak) , de eddig azt hittem, hogy azért, mert életében legalább egy dologban tapintatos. pár napja rájöttem, hogy szó sincs erről.

a zöcsémmel éppen beszélgettünk valamiről, amikor odajött, hogy hol van a (z anya szerint) seggdugasz barátnője. mondja a zöcsém, hogy nem tudja, már nincs meg. anya meg rákezdett a nagymonológra, hogy még szerencse, és hogy most már igazán választhatna magának egy magasabb csajt, mert milyen hülyén néznek ki mellette az alacsony csajok, és különben is hogy fognak ezek megszülni egy gyereket. egy darabig próbáltam csitítani, hogy mit számít mekkora, ha normális, de esélytelen volt leállítani. egy idő után már ott tartottunk, hogy az ő menye ne legyen ilyen öcsém hónaljáig érő. ekkor elkövettem azt a hibát, hogy megkockáztattam, hogy a zöcsém még nem biztos, hogy feleséget keres huszonhárom évesen. és aztán jött a katarzis, hogy pedig már épp ideje lenne, és azért születik manapság ennyi (mégis mennyi?!) fogyatékos meg mittudoménmilyen gyerek, mert a nők 35 évesen szülnek, és ő engem 25 évesen szült és már el volt késve, ésésés...

és végig egy szó sem esett rólam. minden mondatánál azt hittem, hogy most aztán áttérünk rám, de nem tértünk. először nem értettem. aztán rájöttem mi van: ő meg van róla győződve, hogy én soha nem fogok férjhez menni, és soha nem lesz gyerekem. ezért nem piszkál vele, nem jó fej velem, hanem egyszerűen leírt magában, a zöcsém az utolsó remény.

amikor otthon vagyok és csak felületesen beszélgetünk mindig azt hiszem, hogy anya egész sokat változott az utóbbi időben, még a végén normális lesz. aztán jön valami komolyabb téma, és amikor ilyenekkel érvel, hogy lehet, hogy az ő pasija alacsonyabb nála, de nem is ment hozzá feleségül, akkor legszívesebben sírva fakadnék...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hebron.blog.hu/api/trackback/id/tr131717881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdú 2010.01.31. 20:33:00

Nem tudom, hogy igazad van-e anyáddal kapcsolatban (lehet, hogy tényleg ezt gondolja, de talán inkább nem és csak elszólta magát). De egy biztos, hogy neki ahhoz az égvilágon semmi köze, hogy milyen magas/alacsony pasi/csaj tetszik a gyerekének. (A belső tulajdonságokba beleszólni még oké lehet, én sem szeretném, ha a családomhoz egy seggfej tartozna, de a szerelmed külsejével kapcsolatban csak a te szubjektív véleményed számít.)

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2010.01.31. 20:36:43

mármint mivel szólta el magát?

hát sajnos neki ez fontosabb, leginkább azt hiszem azért, mert egyáltalán nem fordít rá energiát, hogy megismerje a gyereke párját.

hajdú 2010.01.31. 21:15:25

Arra gondoltam, hogy szerintem valóban tapintatos akar lenni veled, csak most nem vette észre, hogy közvetve már téged kritizált.

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2010.01.31. 21:21:16

háhá, amikor 15 éves voltam (és még szűz), és életem harmadik randijára készültem, azt mondta annyi pasival voltam már, hogy kiállhatnék az út szélére kurválkodni. :D nyáron meg megállapította, hogy egy pasit sem tudok megtartani és elgondolkodhatnék rajta, hogy valami baj van velem. :D

ezek a kedvenceim, valahogy ebbe nem fér bele a tapintatosság, nem is tudom eddig hogy gondolhattam, hogy ezért nem piszkál. :)

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2010.01.31. 21:24:18

de végülis teljesen mindegy, hogy mi az ok, a lényeg mégiscsak az, hogy nem piszkál vele, ha pedig azt képzelem, hogy tapintatosságból, akkor csak én járok jobban, úgyhogy maradjunk mégis ebben. :)))

kisvi 2010.02.01. 02:15:16

A rokonait nem választhatja meg az ember...
de vígasztaljon, hogy te legalább normális vagy... ellenben anyukáddal (bocs).

szerinted 2010.02.01. 08:10:59

Anyukád nagyon furákat tud néha produkálni, mondott már néha cifrákat no de ez??? Ne legyen alacsony barátnője, mert nem tud szülni??? Az Én anyukám is tud szédületes baromságokat (butaságokat) mondani, de ez mindent visz! :))) Az meg, hogy téged rég leírt??? NE törődj vele, mi még nem :D:D:D:D!

kerikak 2010.02.01. 11:00:39

ne is törődj vele engem is buzerált a család (na jó nem anyu hanem a tesóm meg a távolabbi rokonok) évekig kb 16 éves koromtól hogy mikor megyek már férjhez, aztán elkönyveltek vénlánynak és azóta békén hagynak :D
bár most egy ideje megint téma hogy mikor költözünk már össze, de nem kell ilyenekkel foglalkozni :)

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2010.02.01. 13:11:18

igazából ebben az egészben csak a zöcsémet sajnálom, akinek ezt nap mint nap hallgatnia kell. egész jól bírja amúgy, azért nem akar elköltözni, mert akkor anya tuti bekattanna, és azt tervezi, hogy ha lesz pénze majd épít egy ikerházat és ott fognak lakni egymás mellett. szegény feleségét előre sajnálom, marha nehéz lesz anya mellett feleségnek lenni...

Brúnó_ 2010.02.01. 14:31:32

@_hebron_: Pont ezt akartam írni, hogy nem irígylem az öcséd csajait/feleségét... :S

hajdú 2010.02.01. 23:08:48

@_hebron_:
Hát én erről sürgősen lebeszélném, ezt ugye nem gondolja komolyan... Ennyire anyás? (Jó tudom régen bezzeg együtt éltek a családok, de pont anyukáddal nehéz lehet)

kerikak 2010.02.02. 11:00:55

@hajdú: kb válás lenne a vége akármilyen türelmes nőt vesz el..

Gabó Kocka · http://kockakolto.blog.hu 2010.02.02. 11:33:57

Te apád lánya vagy, az öcséd meg anyád fia.
Régen elvesztette érted a harcot, vagy meg se vívta, vagy csak így alakult.
Így érthető, hogy könnyen "leírt", nem érzi, hogy felelősséggel tartozna irántad. Mondjuk ebben a korban már valóban inkább magadnak kell vállalnod a felelősséget a dolgaidért, tehát akár normálisnak is mondható a viselkedése.

Amit anyukád csinál öcséddel, az szerintem az érzelmi gúzsbakötés. Lásd: "mert akkor anya tuti bekattanna". Érezzük, hogy ez a jövőre mit vetít, és ha az öcséd ezt nem látja, akkor lehet, hogy megkeseríti majd az életét.

Szerintem.

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2010.02.02. 14:49:07

egyelőre azért még messze vagyunk attól, hogy megnősüljön a gyerek, majd ha már aktuális lesz a dolog átbeszélem vele, egyelőre nem akarok beleszólni. végülis ők egész jól elvannak anyával (bár nem tudom hogy csinálják, de örülök neki).

hajdú 2010.02.03. 08:32:36

Nem lehet, hogy öcséd barátnőjével tulajdonképpen az a baja, hogy apukád barátnőjére emlékezteti? Ő sem egy égimeszelő ha jól emlékszem.

Mondjuk a poszt utolsó mondatában a beszólás mindent visz...

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2010.02.03. 09:04:41

apa barátnőjével már egész jól megbékélt (ideje volt, lassan húsz éve elváltak), öcsémnek meg most nincs is csaja, az igaz, hogy általában alacsonyabb barátnői vannak, de hát nem csoda, 185 centi a gyerek. :)
süti beállítások módosítása