kétszáztizenkilencedik

2008.10.03. 09:52

volt a fejemben vagy három poszt-téma, de mivel otthon yoda bojkottálta az esti számítógépezésemet, ezért kettőt már el is felejtettem... amíg eszembe jut, addig megosztom veletek zseniális gondolataimat a budapesten elhelyezett közelekdési lámpákról. :)

szóval most egy ideje bringával járok ismét dolgozni. és felfedeztem, hogy az üllői út tele van teljesen felesleges lámpákkal. például van egy olyan lámpa, amit egyáltalán nem értek. a haladási oldalon nincs keresztutca, a másik oldalon van, de az meg kifelé egyirányú, tehát onnan (elvileg) nem kanyarodhat autó. akkor valaki magyarázza meg nekem, hogy mégis mi a francnak van ott lámpa?! (le is rajzoltam nektek, de nem tudom beszúrni, ottrohaggyonel)

a másik amit nem értek, hogy miért van szükség tíz méterenként egyre?! most az oké, hogy általában össze vannak hangolva és rendesen lehet haladni, de ezek vajon mennyi áramot fogyasztanak? és most nem is erről a húsz lámpáról van szó (nem számoltam meg), hanem arról a sokezer másikról, ami teljesen fölöslegesen van elhelyezve országszerte.

A bejegyzés trackback címe:

https://hebron.blog.hu/api/trackback/id/tr23693815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gell 2008.10.03. 15:59:06

a kifelé egyirányú útból lehet balra kanyarodni? mert ha igen akkor azért van ott lámpa. a fogyasztásuk még csak hagyján (mert az újak általában LEDesek) de az sok kábel meg számítógép meg engedélyezés meg fenntartás meg minden f.szság na az tényleg sok pénzbe kerül.

_hebron_ · http://hebron.blog.hu 2008.10.03. 18:32:21

úgy kifele egyirányú, hogy az üllőitől, tehát az üllőiről be tudsz kanyarodni az utcába, de abból az utcából az üllőire nem, mert ahhoz már be kell menned a behajtani tiloson ugyebár (ezért írtam, hogy elvileg :).
süti beállítások módosítása